afis

04:17 BELGESEL FOTOĞRAF SERGİSİ

"Fotoğrafçı pasif bir izleyici olamaz, olaya dahil değilse gerçekten berrak olamaz."
Henri Cartier-Bresson (1908-2004).

Fotoğrafçı gerçekler ne ise onu tarafsızca, sorgusuz sualsiz, doğru anda ve doğru zamanda olay yerinde durarak aktarabilmeli. Yaşanan iyi olayları da kötü olayları da toplumun hafızasına fotografik görüntüler yoluyla yerleştirmelidir.

Bu sergi, Doç Dr. Bayram Bozhüyük koordinatörlüğünde fotoğraf dersi kapsamında Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde eğitimlerini sürdüren ve deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerle deprem gerçeğinin unutulmaması, tarihe not düşülmesi ve hafızalarda yer etmesi amacıyla hazırlanmıştır. 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde yaşanan peşpeşe depremler unutulmamalıdır ki bundan sonraki yaşanacak depremlerin nelere "yol açmaması" gerektiği hakkında fikir oluştursun.

Sergiye Kayılan Öğrenciler:
ABDURRAHMAN TAHA, ALİ İSLAM, BATUHAN TOKTEMUR, BEYHAN ERİŞMİŞ, BEYZA HALİSÇELİK, BURCU BİLGE, DİLAN SEVER, DİLBER TALİ, ECE UZUN, ELİF DEMİR, GÜLÜZAR KILIÇ, KORAY KILIÇ, MEHMET KARABÖRK, MELİKE MİNA TORBALI, MELİSA ASLAN, SELVİNUR KAÇMAZ, SEMANUR POLAT, TUBA DERTLİOĞLU, YUSUF UĞUR, ZİLAN TEMEZ